Horgászat


A 2010-es esztendő csapadékos, árvizes időjárása a Tisza élővilágának nagyon jót tett, mivel a halak hosszan tudtak leívni, ezért horgászaink nagyobb eséllyel számíthatnak jó fogásra. Az élő és a Holt-Tisza is egyaránt horgászható, mindkettőre nálunk helyben tudnak napijegyet vásárolni. A Holt-Tisza partján három etetett privát horgászhely, egy nagy stég és csónak áll vendégeink rendelkezésére. Emellett a folyón is kialakított helyek várják a Tisza és a vadvízi horgászat szerelmeseit. A holtági horgászbeállók 2,5 km-re vannak a szálláshelytől, autóval vagy biciklivel pár perc, gyalog 10-15 perces séta. A Tisza folyó gyakorlatilag a kert végében, a vendégházaktól kb 40 m-re található szintén kialakított horgászhelyekkel.

A folyón nyurgapontyra, balinra, keszegre, kecsegére, ragadozóhalakra (csuka, harcsa, süllő) lehet jó eséllyel számítani, melyek közül a harcsára, süllőre már a kora tavaszi időszaktól.

Az őszi hónapoktól pedig ezek mellett megindulnak a csukák, és a süllők is nagyobb számban vannak jelen.

A méretes jász-keszegek, vadpontyok, szürkeharcsák egész évben állandó zsákmányai a horgászoknak. Természetesen a helyi trükkökbe és praktikákba a házigazda szívesen beavatja vendégeit.

A Holt-Tiszán egész évben etetett beállóinkról ponty, csuka, süllő, méretes kárászok, amur, busa fogható. 2010-es rekordunk a képen látható 14,5 kg-os amur volt, melyet vendégünk akasztott a stégről. Egy kukoricával, 25-ös damillal és csupán 25-30 perc fárasztás után a zsákmány kint is volt a vízből!

November kiváló hónap csukára és balinra, ezek a halak egész télen jól foghatók. Télen amennyiben az időjárás engedi és a holtág befagy, lékhorgászattal is lehet próbálkozni - vastag jég esetén nagyon jó lehetőségek vannak a léki csukázásra.

A kíváncsi természetű érdeklődőket megismerkedtetjük azokkal a nem hivatalos, de a Tisza öntörvényűsége miatt hátrahagyott tavakkal, amik a Holt- és az élő Tisza közti árterületen alakultak ki, egyedülálló madárvilággal, különleges természeti képződményekkel.

Fontos információ, hogy a faluban nincs horgászbolt, viszont a szállás közeli falvakban (Cibakháza, Tiszaföldvár csupán néhány percre vannak Nagyrévtől) meg tudja vásárolni ami esetleg hiányzik.

 

tiszai lejáró
tiszai horgászat